Adela spune bine

Atentie! Acesta nu este un book review! Orice asemanare cu un astfel de text este pur si simplu intamplatoare, totul este2015-01-02 13.00.03 scris dintr-o perspectiva subiectiva si amuzanta, la fel ca volumul despre care vreau sa va povestesc.

“Adela spune”… bine mai degraba Adela scrie despre niste lucruri extrem de filozofice in volumul pe care l-a lansat de curand. In prim-planul scrierilor sale se afla doua personaje: barbatul si femeia. Totusi, mai mult babatul, caci de, el este captul si femeia gatul…

Am spus lucruri filozofice tocmai pentru ca aceasta carte mi-a adus in vedere niste situatii cu care noi, femeile, ne confruntam in mod regulat si pe care totusi nu reusim sa le vedem in ansamblu. Este ca si cum te-ai uita la o opera de arta de foarte aproape iar, la un moment dat, cineva te indeamna sa faci cativa pasi inapoi sa vezi peisajul in totalitate.

Asa a fost cartea “Adela spune” pentru mine, precum o tipa care mi-a zis: “Don’soara fa cativa pasi inapoi si vino langa mine, ca se vede mai bine de aici”.

Si uite am facut acei pasi si am descoperit un tablou veridic, dar detaliat intr-o maniera umoristica, ce m-a uns pe suflet.
Adela spune cel mai bine despre barbati, pe care i-a observat si analizat din toate unghiurile. Toate caracteristicile acestora, felul in care actioneaza sau nu actioneaza sunt desenate in scris precum o caricatura reusita. Bineinteles trasaturile sunt evdentiate exact cat trebuie, atat cat sa iti starneasca rasul dar si sa poti trage si o concluzie din ele.

Nu vreau sa intru in detalii pentru ca as strica firul epic, dar ca sa va instig, va dau exemplu doua titluri de capitole: “P*la nu stie carte” sau “Botnita si lesa lata, ce barbat eram odata”.

Daca asta v-a starnit un zambet, inghipuiti-va cum “arata” continutul.

Si ca sa mai fac o paranteza de final, vreau sa stiti ca Adela Dan activeaza de peste 15 ani in industria publicitatii ca om de creatie, a realizat campanii de succes pentru branduri de renume si a castigat numeroase premii la festivaluri internationale.

Adela spune povestea eterna a relatiilor de cuplu si felul in care sunt priviti barbatii prin ochii partenerelor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.