Q-Feel ofera energie pozitiva si experiente de neuitat la pachet!

Prima oara cand Doina mi-a povestit despre conceptul dezvoltarii personale prin teatru si improvizatie, am fost intrigata. Intr-adevar, cred ca dezvoltarea personala ar putea fi ajutata de factorul improvizatie, angrenand creativitatea, totusi teatrul pentru mine este o nebuloasa controlata de reguli prestabilite, e practic o ordine a spontaneitatii. „Cum se pot combina cele trei?” m-am intrebat.

Raspunsul mi l-a dat chiar Doina Ionescu, creatoarea brandului Q- Feel: „Celor care participa la curs le spun ca spatiul in care intra este unul magic. Aici se creeaza niste energii extraordinare si participantii reusesc in acest fel sa se elibereze, sa fie ei insisi, fara masti. Scopul este acela de a le fii mai usor sa imprumute aceasta atitudine si in viata de zi cu zi”, mi-a povestit ea.

10898088_1005079682854232_3720405859146832974_n

10422036_997721756923358_3785931080079297476_n

10325393_968096773219190_852623740236832203_nDupa aceasta afirmatie m-am gandit cate spatii magice, pline de energie pozitiva, am intalnit eu in viata mea… Cu parere de rau raspunsul a fost „CATEVA: vacanta in locul X, escapada in locul Y, surpriza lui Z…” dar niciunul dintre acestea nu avusese loc in Bucuresti.
In asteptarea acelui ceva extraordinar am mers la curs entuziasmata sa vad cum arata acest spatiu divin. Nu o sa va ascund faptul ca intr-un final am intarziat, asa ca mi-a luat putin timp sa ma reglez la energiile celor din jur. Am intrat in sala de curs in care 14 oameni discutau, asezati pe scaune ce formau un semicerc.

Nu mai stiu despre ce se vorbea, dar stiu ca m-am activat in momentul in care Doina ne-a impartit in doua grupe si ne-a spus ca trebuie sa tragem de o sfoara imaginara, in echipa. Atunci fiecare dintre noi a trebuit sa foloseasca putere imaginatiei pentru a trage, cat mai mult, de acea sfoara intruchipata. Iar eu, culmea ma aflam printre ei si incercam sa pun umaru’ la treaba. De ce? Pentru ca puteam crea acel context, aveam acea putere si in plus eram sprijinita de oameni cu aceleasi credinte ca mine. Teamwork parca se numeste in engleza corporatista, nu?

Pe rand am fost mai apoi un personaj intr-o piesa de teatru- mi-am ales sa fiu o pitzipoaca de 22 de ani- apoi am fost o iubita inselata intr-o sceneta cu 3 replici, un designer de imbracaminte barbateasca, un adolescent si tot asa…

Totusi cel mai mult mi-a placut exercitiul Disturbance Seat. In acest context, desi sunt implicate 6 persoane, unul dintre ele trebuie sa fie povestitor/ observator/ interlocutor/ copiator.

Cum? Simplu: un om spune o poveste iar in acest timp trebuie sa gesticuleze, sa isi observe interlocutorii si sa raspunda la intrebarile lor. Practic acesta realizeaza concomitent 5 activitati. Din punctul meu de vedere, cine reuseste sa faca toate astea, este chiar mai tare decat Napoleon:)

Bineinteles, am fost si eu in postura de participant, dar nu am reusit sa fac decat 3 dintre cele 5 activitati.

Scopul unui astfel de exercitiu este de a dezvolta atentia distributiva iar concluzia mea a fost ca poti observa mai bine lucrurile daca esti intr-adevar relaxat. Daca te concentrezi doar pe anumite elemente, nu vei vedea tabloul intreg.

“Aici adultii vor invata sa se joace. Este foarte important pentru ca ei au uitat ce inseamna jocul si partea de improvizatie este cea mai complexa. Aici vei afla cum poti sa imbini imaginatia si creativitatea”, spunea Doina.

Nu stiu daca as defini acest spatiu al cursului ca fiind magic, dar l-as denumi ca fiind revelator. E ca si cum ai fost miop si, in urma unei operati Lasik, ai scapat de dioptrii. Lucrurile pe care le vedeai in ceata devin mult mai clare. Si intr-adevar, energia pozitiva pe care nu o mai gasim acum niciunde, la Q-Feel pulseaza la cota maxima.

Cursurile de Actorie si Improvizatie Q-Feel sunt pentru voi toti. Oameni de la 4 la 58 de ani vin aici in cautarea a “ceva nou” si pleaca acasa cu “ceva ce iti ramane pe suflet”.

Incercati experienta Q-Feel, e dependenta! Eu oricum merg si saptamana viitoare la Cursul de Dictie si Vorbit in Public.

Detalii puteti gasi pe siteul brandului: http://cursuri-actorie.ro/, sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ScoaladeTeatruQFeel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.