Ambalajul unei natiuni

Fashionul este una dintre cele mai dezvoltate industrii ale lumii. Asteptam cu nerabdare inceputul fiecarui sezon si urmarim cu atentiile noile linii si culori in trend.

Totusi, dupa parerea mea, cel mai frumos outfil este costumul traditional specific fiecarei natiuni. Se zice ca hainele spun multe despre oamenii care le poarta, astfel ganditi-va cate elemente esentiale ale personalitatii unui popor poate reprezenta portul popular. Culori minunate, accesorii opulente, croieli fine sau dimpotriva asimetrce, toate sunt creatia omului care sfinteste locul.

De-a lungul timpului costumul popular a servit drept inspiratie pentru marii moguli ai modei mondiale si imi face mare placere sa vad ca, in ultimii ani, ia romaneasca a devenit un item in trend worldwide.

Pentru a scrie acest artcol mi-am amintit cu placere de serile grecesti si italiene la care am participat de-a lungul timpului si de costumele ce m-au impresionat. La colectia mea de amintiri am cautat sa adaug imagini noi cu costume populare deosebite. Am realizat astfel o lista cu cele mai impresionante piese pe care vreau sa v-o impartasesc si voua.
Cele 10 costume pe care le-am ales sunt sunt de departe cele mai complexe si diversificate din lume. Bogatia de culoare, taieturile deosebite si accesorile ce completeaza perfect transmisia vizuala a vestimentatiei, m-au incantat. Totodata toate tinutele au adaptabilitate pentru zona in care au fost create si sunt in consens cu modul de viata al localnicilor. Daca ar fi sa gasesc un termen pentru cele ce urmeaza ar fi traditional couture = cea mai glamour interpretare a ambalajului unei natiuni.

Costum traditional rusesc

img_02_800

Costum traditional japonez

s2_67_574f01f544

Costum traditional indian

Important-Factors-For-Buying-Bridal-Sarees-0017

Costum traditional italian

articol Sardinia_12241407

Costum traditional arab

e004293c8629dd574766efe60d35d242

Costum traditional african

tumblr_n7lc5tb1tx1tqu7vbo9_400

Costum traditional romanesc

0a90d07e8a4cf60fabbd1446914a31be

Costum traditional norvegian

may-17-norwegian-cropped-national-day-0831
Costum traditional kenyan

Masai-Women

Costum traditional din Sri Lanka

srilankan_dancers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.