Arta contemporana- Quilling

Exista pe lumea asta oameni care se bucura de frumos si oameni din mainile carora ies adevarate opere de arta. Nu stiu care dintre cei doi este mai fericit sau mai implinit, dar stiu ca, dincolo de cele sapte arte, contemporanii nostri au reusit sa transpuna frumusetea in moduri care de care mai variate si ingenioase.

Recent, am descoperit o noua forma de “sculptura” si anume cea din hartie.  Asa am denumit-o eu si creierul meu de copywriter pana cand am aflat exact cum se numeste:)

Am sa va arat o fotografie cu una dintre aceste obiecte, opera de arta la origine, unica si extrem de migaloasa. Ce va inspira la prima vedere?

wpid-20150322_213511.jpg

Quilling, am gasit pe net ca si cuvant definitoriu pentru aceasta frumusete. Obiectele pot fi tablouri, felicitari, cosulete, flori decorative sau orice altceva ii trece artistului prin cap. La baza lor stau doua maini dibace care reusesc sa imbine fasii de hartie sub diverse forme, pentru a crea arta. Se pare ca acest gen de decoratiune exista chiar din timpuri stravechi. In vremea Renasterii, calugaritele si calugari francezi sau italieni foloseau quilling-ul pentru a decora coperti de carte si obiecte de cult. Poate ca de acolo imprumuta aceste interpretari un caracter aproape divin. Totusi, varianta de quilling pe care o “practicau” stramosii cu sange latin este una primitiva, fata de propunerile artistilor contemporani.

Dexteritatea, ambitia si imaginatia sunt doar cateva dintre calitatile unui om care face qulling. Unul dintre acesti oameni este chiar prietena mea, Gabi. Sensibilitatea sa sparge barierele imaginatiei si vreau sa va arat doar o parte din lucrarile ei de referinta.

Cei care isi doresc sa achizitioneze un astfel de obiect deosebit, sunt rugati sa ma contacteze la adresa: autordefrumos@gmail.com

wpid-20150322_212749.jpg

wpid-2015-03-08-03.02.23.png.png

wpid-20150322_212922.jpg

wpid-2015-03-08-03.03.23.png.png

 wpid-20150322_213020.jpg

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.