10 pentru silueta by Cori Gramescu

Ieri am luat parte la un eveniment cochet organizat in Mall Plaza Romania, care se numeste, sugestiv, Beauty Tunnel. Daca as face un brief pentru aceasta initiativa ar suna cam asa: ”Rasfat pentru doamne si domnisoare, constand in sedinte gratuite de make-up si hairstyling, presarate cu sfaturi de nutritie de la Cori Gramescu”.

wpid-2015-03-29-00.45.46.png.png

Coincidenta faca ca eu sa fi mai asistat la evenimente la care domnisoara antrenor/ dr. nutritionist in devenire le-a sustinut si as spune ca m-am bucurat si de data aceasta sa ii ascult sfaturile.  Asta pentru ca nu este o tipa cu fite, ci o femeie care stie sa isi expuna direct si argumentat opiniile, pe-ntelesul tuturor celor care o asculta.

Stiu ca noi toate ne dorim o silueta de invidiat si poate un mod de viata mai sanatos, asa ca am selectat 10 sfaturi de la Cori, pe care am sa vi le prezint la fel de concis si direct, in stilul caracteristic autoarei:

  1. Renuntati la dieta disociata! Incercati in schimb mesele disociate de-a lungul zilei!
  2. Nu renuntati definitiv la carne dar nici nu faceti exces. Doua- trei mese pe saptamana de carne rosie sunt suficiente!
  3. Uiati-va in farfuria voastra si ganditi-va care sunt alimentele pe care le-ar recunoaste bunicii vostri, apoi eliminate-le pe cele pe care nu le-ar recunoaste.
  4. Nu renuntati definitiv la o anumita categorie de alimente: spre exemplu painea, ouale, carnea, fructele s.a.
  5. Atunci cand reluati activitatea la sala dupa o perioada indelungata de pauza, incepeti cu exercitiile de tonifiere deoarece dezvolta musculatura.
  6. Puteti manca si inainte si dupa sala, dar in cantitati mici.
  7. Odata cu exercitiul intens, masa de muschi se va mari, iar uneori, desi corpul se defineste, greutatea poate creste.
  8. Pilates nu este recomandat pentru cei care isi doresc sa isi dezvolte musculatura.
  9. Incercati sa aveti in farfurie ¾ din cantitatea de alimente sub forma de legume.
  10. Gasiti o motivatie puternica pentru a slabi si treceti la atac!

Pentru mai multe sfaturi de nutritie si sport de la Cori Gramescu, puteti accesa si site-ul ei, http://cori.ro/. Eu l-am regasit ca un complex de informatii utile:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.