Start cura de slabire! Calculeaza-ti BMR-ul!

Corpul consuma energie indiferent de activitatea pe care o facem, chiar si atunci cand ne relaxam sau cand dormim. Exista un calcul al Ratei Metabolice Bazale (BMR-Basal Metabolic Rate) care ne arata numarul de calorii pe care il consuma metabolismul nostru in starea de repaus. Afland acest indice vom putea mai departe sa ne punem bazele unei alimentatii corecte.

Odata cu trecerea timpului, fiecare dintre noi observa ca ii este din ce in ce mai greu sa isi pastreze obiceiurile culinare din anii de adolescenta. Acest fapt se datoreaza BMR-ului care scade pe masura ce imbatranim. Totusi, renuntarea la mancare in speranta ca vom slabi, scade de asemenea Rata Metabolismului Bazal. Putem evita insa acest lucru prin crearea unei rutine de exercitii cardio care va creste BMR-ul si va imbunatati starea de sanatate, atunci cand capacitatea organismului de a arde energie incetineste treptat.

Pentru a afla exact la ca BMR ma raportez, am descoperit un site unde fiecare dintre noi poate calcula acest indice: http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php

6338-02-bmi-chart-1 (1)

Daca v-ati facut deja calculul, ati aflat cat consuma organismul vostru in starea de repaus. Pentru a slabi, trebuie sa consumam cu aproximativ 500 de calorii in minus fata de indicele BMR. Activitatea fizica va creste acest indices si astfel, cu cat vom face mai multa miscare, cu atat vom fi mai sanatosi si vom putea consuma mai multe alimente.

Asta pentru ca musculatura se va dezvolta, iar muschii au nevoie de mai multa proteina pentru a functiona, in timp ce grasimea doar depoziteaza surplusul de alimente si duce la cresterea in greutate.

Nu am fost niciodata fana a numaratului de calorii, dar uneori este bine sa vezi exact ce inseamna acel aliment raportat la BMR-ul personal. Astfel, daca vei alege sa consumi 200 de gr de cascaval trebuie sa stii exact ce inseamna asta pentru organismul tau. Spre exemplu, odata cu cele 200 gr cascaval avem deja 800 de calorii. Avand in vedere ca, in medie, BMR-ul unui om normal este de 1.000-2.000 calorii, deja in ziua respectiva nu ne mai raman prea multe alimente de mancat pentru a slabi.

wpid-screenshot_2015-04-14-13-06-16.png

Iata si site-ul unde puteti vedea exact cate calorii/ gr are fiecare dintre alimentele pe care le puneti in farfurie: http://www.calorieking.com/

Acestea fiind spunse, nu imi ramane decat sa adaug: PRIMA MOTIVATIE PENTRU ORICE ATI FACE, TREBUIE SA FIE SANATATEA ORGANISMULUI VOSTRU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.