Dr. estetician Dana Miricioiu: ”Celulita poate fi indepartata definitiv”

In sezonul estival, celulita este fara doar si poate cel mai mare inamic al femeii. Stim cu totii cum arata, dar putini dintre noi stim ce este ea cu adevarat. Da, relativ o identificam ca fiind un conglomerat de grasime pe care il definim estetic precum o „coaja de portocala”. Ce ne facem insa cand nici dieta, nici sportul nu dau randament pentru eliminarea sa? Raspunsul este urmatorul: cerem o parere avizata! Am vrut sa aflu mai multe despre aceasta afectiune direct de la specialist. Tocmai de aceea am intrebat-o pe dna dr. estetician Dana Miricioiu cum se formeaza celulita si cum o putem elimina definitiv.wpid-2015-06-21_20.05.06.jpg

Iata ce spune dr. Miricioiu: „Ce stiam despre celulita? Ca aceasta este o acumulare de grasime, cauzata de tot felul de toxine care nu sunt drenate cum trebuie si asa incercam: mezoterapie ca sa dizolvam grasimea, incercam tratamente anticelulitice ca sa stimulam drenajul limfatic, sperand ca aceasta celulita va trece. Definitiile de pana acum sunt corecte, dar nu neaparat si complete. Acum voi veni eu cu o completare a definitiei celulitei, ca sa intelegem despre ce vorbim: celulita nu este provocata doar de grasimea de sub piele, ci este produsa de hernierea grasimii. Ajungerea grasimii la suprafata pielii si deformarea pielii se face de fapt prin niste travee fibroase, niste benzi inextensibile care fac conexiunea intre suprafata pielii si muschiul de dedesubt. Asa suntem noi femeile, le dezvoltam, hormonal. Traveele se creaza perpendicular intre piele si profunzimea pielii si strang practic tesutul. Fluctuatiile de greutate si dereglarile hormonale, nu fac decat sa o impinga la suprafata si sa o deniveleze, sa formeze acele cocoase sau celebra coaja de portocala”.

maxresdefaultIntrebata de ce barbatii nu dezvolta celulita, dr Miricioiu ne-a marturisit: „Spre deosebire de noi, barbatii dezvolta si ei aceste travee fibroase, dar le dezvolta oblic, in diagonala, asfel printre acele benzi este mult mai greu, aproape imposibil de dezvoltat celulele grosoase, astfel hernierea si denivelarea pielii nu se produce”.

Doamna doctor poate oferi doritorilor solutia pentru indepartarea definitiva a celulitei: „Un tratament pe care eu il practic de aproape un an de zile, poate remedia acest lucru. Este un aparat adus din America, si procedura se regaseste in premiera europeana la Class MediSpa . Este un laser care functioneaza la cele trei niveluri ale celulitei si ajuta sa le distruga. Practic, el taie acele benzi fibroase, astfel nu se va tine pielea in tensiune si grasimea nu va mai forma acele denivelari inestetice a.k.a celulita. Actionam la nivelul grasimii de sub piele pe care, daca este cazul o si eliminam si dupa aceea unul dintre cele mai importante efecte este nivelarea pielii. Tot cu laserul venim si remodelam sub piele, laserul avand capacitatea de a contracta fibra elastica si a netezi tesutul”

10854282_879096312121095_3211206456506464819_oRezultatele acestei interventii sunt extrem de vizibile si rapide, dupa cum maturiseste medicul: ”La o saptamana, zece zile dupa interventie se vad primele rezultate, iar modificarile sunt definitive. Odata cu sectionarea benzilor fibroase, acestea nu mai revin. Deci celulita o puteti dezvolta in alte zone, dar altfel de noduli. Majoritatea pacientelor nu fac echimoze, si se pot scoate si vergeturile. Procedura se numeste CelluSmooth, iar combinata cu sustragerea de grasime se regaseste la mine in cabinet ca Body Sculpt”.

Celulita-DMRezultatul se vede in mod normal dupa 4-8 saptamani. Lipoliza asistata laser se adreseaza atat pacientelor care nu pot scapa de depozitele de grasime care nu pot fi eliminate nici cu dieta, nici cu sport. Se foloseste pentru remodelarea corpului, dar si dupa lipoaspiratie unde se obtin de multe ori deformari si asimetrii, fiind un procedeu mecanic de scoatere a grasimii. Laserul dizolva grasimea, iar in mod normal se face o singura sedinta din aceasta interventie. Trebuie sa stiti ca lipoaspiratia, fie ca este laser, fie mecanic, nu ajuta slabirea.

„Daca vrem sa slabim mergem la sala, la nutritionist si dupa aceea venim la chirurg estetician pentru interventie. Daca va ingrasati, veti pune grasime si in acele locuri asupra carora s-a intervenit, acest lucru nu va fi exclus, dar este bine sa slabiti cat va permite organismul, sa aveti greutate stabila cateva luni si apoi intervenim. Odata rupte, acele travee nu au cum sa revina, ele dezvoltandu-se hormonal”, spune dna doctor.

Interventia se face de la o celulita de grad unu, dincolo de acest grad travele fibroase fiind bine dezvoltate pana la gradele cele mai avansate.

4 thoughts on “Dr. estetician Dana Miricioiu: ”Celulita poate fi indepartata definitiv”

    1. Buna Iulia, costurile sunt proportionale cu suprafata tratata. Trebuie sa faci o evaluare initial, inainte de interventie. Pentru mai multe detalii, poti suna la nr: 0744 400500- Class MediSpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.