Bucatarie austriaca pentru gusturi romanesti!

Zilele trecute, pe strada Franceza, am descoperit un loc rupt din inima Alpilor, unde traditia si gustul autentic austriac fac casa buna cu grija fata de planeta si mediul inconjurator.

Conceptul Wiener Wurst a luat nastere din pasiune si din dorinta familiei Lembac de a aduce emblematicul carnat austriac mai aproape de casa, chiar în inima Bucurestiului. Pasiunea s-a transformat intr-o afacere de familie, unde primeaza atentia la detalii si la calitatea produselor.

12047192_503318929834529_2325900528275667312_n

„Ne pasa! Nu facem lucrurile pe jumatate!”, este mottoul celor de Wiener Wurst care sunt hotarati sa ne arate ca putem gasi alternativa la prea folositul plastic.

”Produsele sunt autentice – gatite dupa retete vechi de sute de ani, totul fiind adus direct din Austria -, servite in farfurii si tacamuri din lemn de palmier. Sucurile carbogazoase vin de la un producator austriac care foloseste cea mai scazuta cantitate de CO2 si sunt servite cu pai din spic de grau. Mai mult, berea este importata de la familii bavareze care respecta traditia si o produc dupa retete vechi de secole. Paharele in care este servita berea sunt realizate din tulpina de porumb. Toate tacamurile sunt de unica folosinta”, ne povesteste Marius Lembac, proprietarul Wiener Wurst.

12049275_503056989860723_9039513412330243740_nWiener Wurst (18)Meniul este unul bogat si diversificat. Putem gasi sapte feluri de carnati care sunt facuti pe gratar cu carbuni. Printre specialitatile de renume din Austria, putem aminti Leberkase, mititei austrieci, strudel cu mere si inghetata de vanilie servita cu sos de dovleac.

Restaurantul este amenajat intr-o cladire veche de peste un secol, situată in Centrul Istoric al Bucurestiului. In unele zone se poate vedea structura originala a cladirii, cu pereti din caramida si grinzi din lemn. Toata amenajarea este conceputa pentru a transpune oaspetii in atmosfera unui local vienez.

Cei care vor trece pragul Wiener Wurst vor fi intampinati de angajatii restaurantului imbracati in port traditional austriac, zambete si voie buna, asa cum le sta bine unor iscusite gazde.

Chef Mehrzad si echipa Wiener Wurst

Wiener Wurst se afla pe strada Franceza nr. 7, centrul istoric. Facebook: https://www.facebook.com/wienerwurst.bucharest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.