Stop mezelurilor!

Mezelurile sunt probabil cele mai consumate alimente de pe piata. Spun asta pentru ca 90% dintre persoanele pe care le cunosc au mezeluri in frigider: crenwursti, salamior, o pastramioara, un carnacior, toate sunt delicioase mancate intre doua felii de paine, cu niste mustar si gata, mai punem un strat de grasime pe burtica. Multi aleg mezelurile pentru ca nu au prea mult timp la dispozitie sa pregateasca si sa manance o masa asa cum se cuvine. Totusi, acest gen de alimente sunt extrem de nocive. De ce sunt aceste produse nerecomandate pentru organism ne dezvaluie profesionistul in domeniu- dr. Ruxandra Plesea. Ce spune ea despre mezeluri, va va pune pe ganduri:

“Produsele de tip mezel sunt nocive din cauza retetei pe baza careia sunt preparate acestea, ce are in compozitie adaosuri chimice. Ele se prepara folosind carne de diverse calitati: sorici, slanina, pana la acea carne obtinuta prin dezosare mecanica, adica ‘’zgarciurile’’ cu proprietati nutritionale inferioare. Se prepara o pasta omogena cu faina de soia, cel mai des modificata genetic, solutii saline, arome artificiale, coloranti cu potential cancerigen la nivelul colonului si alti aditivi necesari pentru afumarea sintetica. Alte “atuuri” ar fi fosfati ce impiedica fixarea calciului in oase, gume sau monosodium glutamate, folosit pentru potentarea gustului, ce produce tulburari neurologice si adictie. Iata un cocktail de care mai bine ne ferim. Consumat in exces, acest gen de produse poate provoca dependent”, spune doctorul nutritionist.

mezeluri_14_b62d916ffd

In plus, trebuie sa stim ca mezelurile sunt nocive indiferent de varsta, dar mai ales pentru cei mici.

“Ar trebui sa ne ferim copii de mezeluri iar persoanele ce sufera de guta, boli gastrointestinale, hipertensiune, diabet, osteoporoza, boli hepato-renale sau femeile insarcinate trebuie sa stea departe de astfel de produse. Mezelurile traditionale se pot produce in gospodaria proprie, sunt lipsite de toate aceste substante chimice si pe acelea le putem consuma cu moderatie”, povesteste Ruxandra Plesea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.