Energie verde

Una dintre primele persoane care mi-au vorbit despre consumul de iarba de grau a fost Andreea Marin. Se intampla in urma cu trei ani, la un eveniment BioGreens si mi s-a parut un obicei excentric, pe care il remarcasem la americani, dar care era rar intalnit la compatriotii nostri. Totusi, in ultimii ani cultura nutritionala a romanilor s-a imbogatit, am devenit mai constienti de alegerile noastre privind hrana vie, mai multi dintre noi stiu ca frumusetea si sanatatea vin din interior, respectiv din alimentatie. Pentru cei care nu stiu cate beneficii aduce consumul de iarba de grau, iata de ce face acesta diferenta:

  1. Iarba de grau este bogata in oxigen, ca toate plantele verzi ce contin clorofila. Trebuie sa stiti ca toate tesuturile umane, inclusiv creierul, functioneaza la un nivel optim intr-un mediu puternic oxigenat;
  2. Sucul din iarba de grau contine pana la 70% clorofila, care este un important creator de sange. Clorofila este molecula care absoarbe lumina soarelui si utilizeaza energia acesteia pentru a sintetiza carbohidrati din CO2 si apa. Acest proces este cunoscut ca fotosinteza, care este baza sustinerii proceselor vitale ale tuturor plantelor. Intrucat animalele si majoritatea oamenilor isi obtin sursa de hrana mancand plante, se poate s2016-01-25_12.14.57.jpgpune ca fotosinteza este si sursa vietii noastre. In plus, clorofila incetinineste procesului de imbatranire, opreste cresterea si dezvoltarea bacteriilor neprietenoase. Este antibacteriana si poate fi folosita ca vindecator natural si in interiorul, si in exteriorul corpului. Clorofila este primul produs al luminii, si de aceea contine mai multa energie luminoasa decat oricare element de hrana;
  3. Sucul din iarba de grau este un agent de detoxifiere superior in comparatie cu alte sucuri de legume si fructe. Acesta se asimileaza in maxim 20 de minute si se utilizeaza foarte putin din energia corpului pentru a-i extrage nutrientii;
  4. 30 ml de suc sunt egali din punct de vedere nutritiv cu 0,9 kg de produs, astfel se blocheaza in mod natural apetitul in creier;
  5. Iarba de grau include toate vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie, incluzand pe cele treisprezece esentiale, combinate cu zeci de oligominerale si enzime;
  6. O cantitate mica de suc din iarba de grau in dieta ajuta la prevenirea cariilor dentare;
  7. Se spune ca reface fertilitatea. (inaltul continut de magneziu din clorofila creeaza enzimele care refac hormonii a2016-01-25_12.14.17.jpgparatului reproducator);
  8. Benefic pentru cei care se confrunta cu precum eczemele sau psoriazisul;
  9. Sucul din iarba de grau este un excelent curatator al pielii, si poate fi absorbit prin piele pentru nutritie. Toarna suc verde pe corp in cada si inmoaie-te pentru 15-20 de minute. Clateste-te cu apa rece;
  10. Sucul din iarba de grau reduce presiunea inalta a sangelui si mareste capilaritatea.iarba-de-grau-2Daca v-am convins sa incercati sa consumati acest suc, trebuie sa stiti ca iarba de grau poate fi crescuta chiar si-n casa. Are nevoie de o saptamana pentru a creste. O puteti consuma in orice cantitate doriti, nu are contraindicatii. Cei care consuma frecvent aceasta planta spun ca au observat o crestere rezistentei fizice, dar si bunastare spirituala. Exista si posibilitatea sa o mixati cu alte sucuri din fructe si legume, astfel veti avea o gama mai mare de nutrienti intr-un singur aliment.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.