Bucuresti, oras al arhitecturii moderne

Imi place sa vad oameni pasionati de ceea ce fac, oameni care nu se tem de schimbare, genul acela de persoane pe care le crezi putin nebune pentru ca indraznesc sa fie altfel. Asemenea personaje sunt organizatorii MEDS in Romania, oameni care au avut determinarea de a aduce in tara noastra 250 de studenti si tineri profesionisti arhitecti, designeri si artisti vizuali din intreaga lume, care au pus umarul la treaba in cadrul unui workshop international, pentru a face din Bucuresti un oras al arhitecturii moderne.

17 proiecte de design, arhitectura, obiecte de arta vizuala si de realitate augmentata!

Proiectele, materializate in diverse locatii din Bucuresti, vor oferi trecatorilor si turistilor sansa de a observa in timp real conturarea structurilor de design si arhitectura, Un ponton plutitor pe malul lacului Herastrau, obiecte de joaca si mobilier urban, instalatii audio-vizuale, documentare foto-video si o gradina urbana.
MEDS Meeting of Design Students este un eveniment anual care se organizeaza inca din anul 2010 si aduce la un loc tineri pasionati de disciplinele Design, Arhitectura si Arte Vizuale, intr-un context multicultural si interdisciplinar.

Pe langa schimbul de experienta dintre participanti, activitatile workshopului presupun si implicarea comunitatilor din orasul si tara gazda, locatie diferita, in fiecare an. In Romania, evenimentul este intitulat “MEDS Bucuresti – Orasul Contrastelor”, deoarece Asociatia MEDS din Romania si-a propus sa reimprospateze imaginea capitalei, prin transformarea sa dintr-un oras al contrastelor, intr-un oras al surprizelor placute si inedite. Cetatenii si turistii sunt încurajati sa viziteze siturile de lucru, unde creatorii sunt atat expozanti, cat si exponate vivante.

Spectatorii curiosi pot interactiona cu artistii punand intrebari despre proiectele care prind contur sub ochii lor. Incepand cu 15 August produsele de arta si cultura vor ramane expuse in locatiile in care au fost realizate, timp de o luna, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si al Primariei Sectorului 1.

Iata cateva imagini din tipul procesului de creatie:)

MEDS Agronomie

MEDS Bucuresti

proiect MEDS

MEDS

creatie MEDS

13872977_650175365139056_1915271304869886838_n

13938384_649912888498637_8360410518827030469_n

Finantarea evenimentului este asigurata atat de participanti, cat si de sustinatori ai Designului si Arhitecturii, firme si institutii precum:  Bosch, Holver, 3M, Kronospan, Carrefour, La Fantana, Forch, Scotch, Tipo Media, Euromedia, Paco Media, ValRom, United Media, Omifa, Autoschunn, Cannon, Dedeman, Chemspeed, Policolor, Studentobike, Post-it, Samsung, Wacom, Wide Screen Media, Ttmall, The Good Company, Tecade, SFS, Open Lab, MSL Group, El&Cab Bizz, KLG Europe, Kitchen Shop, Holzindustrie Schwighofer, EBS, Ditto, Arhiplus Design, Corcova, Createlier, KG Digital system, Leader, ASE, USAMV, Arcub, București 2021, MTR, Muzeul de Geologie.

Daca planuiti sa vizitati creatiile MEDS, trebuie sa stiti ca instalațiile vor fi relocate în parcurile Herastrau si Kiseleff, Muzeul Satului, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman sau Atelierele Uniunii Artistilor Plastici. Oamenii care au facut posibila desfasurarea acestui workshop care ne pune pe noi ca tara, pe harta arhitecturii mondiale, sunt Smaranda Ilie – Vicepresedinte MEDS , Diana Stoicescu – Presedinte MEDS, Diana Neamtu – Project Manager.

Pentru a vedea proiectele complete, din stadiul de schita pana la rezultatul final, puteti accesa: http://www.meds-workshop.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.