Eco-friendly, noua dimensiune a luxului

Pe un picior de plai, pe-o gura de rai, intr-un loc in care gradul de poluare este 0%,  doi olandezi s-au hotarat sa construasca un complex eco. Locuintele propuse de ei au ca si inspiratie unul dintre bordeiele de la Muzeul Satului din Bucuresti, o constructie arhaica identificata pe teritoriul tarii nostre inca din neolitic. Interesant era faptul ca aceasta casa era pe jumatate ingropata in pamant, pentru a mentine caldura iarna si racoare vara, fiind astfel parte din natura. Reinterpretarea acestui gen de constructie, intr-o maniera moderna, am descoperit-o la Valley 21.

bordei

„Pastoral life” asa cum le place olandezilor sa spuna, a luat o alta valenta în abruptul nordic al Muntilor Ciucas. Casa eco pe care am vizitat-o, prima din complex, pare ca se  integreaza perfect in peisajul mioritic, pastrandu-se linia naturala a terenului, fara a pierde insa din confortul unei lucuinte unice.

Valley 21

view Valley 21

20160910_171218

20160910_153348„Am ales Vama Buzaului, Transilvania, pentru frumusetea neatinsa a locurilor si autenticitatea traditiilor. Proiectul nostru este unul ecologic, in armonie cu peisajul si natura. Alimentarea complexului se face direct din izvoare, lumina provine de la panourile solare, incalzirea este cu surse regenerabile. In plus, pastram confortul unei locuinte premium si oferim facilitati pentru rezidenti precum: intretinerea locuintei, inchiriere, un centru hospitalier”, spune Gerard Doedee, unul dintre fondatorii proiectului Valley 21.

Complexul Eco-Turistic Montan, Valley 21, care va funcționa in regim de tip condominium, este compus din 68 de case individuale si un centru de facilitati. Acesta urmeaza a fi realizat in totalitate, pana in 2020, pe o suprafata de 68 ha, pe teritoriul administrativ al comunei Vama Buzaului din judetul Brasov.

Viitorii proprietari pot alege din patru tipuri de case, cu suprafete intre 92 mp si 118 mp, cu preturi cuprinse intre 167.500 si 285.000 de euro. Acestea sunt construite numai din materiale eco friendly, de o inalta calitate.

Interioarele sunt foarte spatioase, desenate astfel incat s foloseasca la maximum fiecare metru patrat. Atunci cand iti plimbi privirea de-a lungul peretilor, ai mereu parte de surprize placute: solutii ingenioase, locuri de odihnit privirea. Totul este gandit astfel incat locuitorilor caselor de vacanta sa nu le lipseasca nimic din confortul cu care sunt obisnuiti in viata de zi cu zi, dar sa primeasca ceva in plus: priveliste incredibila, liniste si pace.

img_3267-1

img_3307

dormitor casa eco

La aproximativ 10 kilometrii de Valley 21 se afla Rezervatia de Zimbrii,  animalele sacre ale stramosilor daci, care insa acum sunt pe cale de disparitie. Cateva dintre aceste exemplare locuiesc insa in Valea Buzaului, in armonie cu prietenii cerbi si caprioare. As spune eu ca atat peisajul, cat si vecinatatea pe care complexul eco o are fara de rezervatie, fac din acest proiect unul care imbina perfect spiritul romanesc stravechi cu valorile spirituale ale acestei zone, dar si cu confortul secolului 21. Toate acestea pentru linistea sufletelor care isi doresc sa fie mai aproape de esenta vietii.

20160910_130203-1

20160910_180109

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.