Castelul Zanelor

Cine-a spus ca povestile nu se pot transforma in realitate? Am crescut cu basmele fratilor Grimm, am luat aminte la moralele fin transmise prin intermediul unor personaje create cu talc si totusi zilele trecute o parte din povesti au capatat un nou contur. Doi bucuresteni au transformat casa piticilor din Alba ca Zapada intr-un adevarat castel, construit, unde altundeva decat in Valea Zanelor (judetul Sibiu).

Dragan Andreea

Pe un petic de pamant, amplasat strategic la poalele Muntilor Fagaras, acestia au creat Castelul din Lut-un mic univers al copilariei, presarat cu trairi melancolice, imbinat cu spirit antreprenorial, asezonat cu multa imaginatie si respect pentru natura.

Esenta acestei constructii este fara doar si poate forma sa neobisnuita. Unii spun ca arata precum o casa din turta dulce, altii afirma ca se aseamana cu locuintele hobbitilor din celebrele filme de la Hollywood. Eu sustin ca acesta creatie cu acoperis crestat in lemn asemenea unei scoarte de copac, imbratiseaza calduros peretii albi cu usi rotunde si ferestre mici si poate gazdui oricand un suflet de copil, o persoana careia inca ii place sa fie uimita de creatia umana si de imbinarea acesteia cu natura.

Andreea Dragan Castelul Zanelor

castel din lut

In plus, castelul vine la pachet cu o priveliste de vis, iar ca s-o descoperi in toata splendoarea, tot ce trebuie sa faci este sa urci in turnul de sud, de unde poti admira crestele muntilor, in frunte cu Negoiu si Moldoveanu.

Munti Castelul din Lut

Varful muntilor

Acesta experienta traita in Valea Zanelor imi dezvaluie faptul ca putem sa facem turism altfel. La baza crearii spatiului sta conceptul “Casa naturala de poveste”, o constructie realizata exclusiv din materale naturale si strajuita de raul Porumbacu.

20170128_134541

autor

Desi nu te poti caza in acest moment la castel, este bine de stiut ca acesta are 10 camere(4 apartamente si 6 camere duble). Aici, in lunile ce vor veni, se va finalize constructia unui restaurant cu un acoperis verde, te tip pajiste, ce se va integra perfect in peisajul feeric.

Pana la deschiderea pentru cazare, acest mini-complex amplasat la 40 de kilometrii de Sibiu (comuna Porumbacu de Jos), poate fi elementul principal al unei excursii de o zi extrem de placuta. Va vor astepta acolo oameni primitori, ce va vor imbia cu un ceai, o cafea, un vin fiert, suveniruri si o priveliste de neuitat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.