Cheesecake 300 de calorii

Gata cu dulciurile hipercalorice, e timpul pentru un desert light! Eu spun ca dupa o perioada imbelsugata in bucate savuroase si extrem de grele, schimbarea regimului alimentar este binevenita. Si pentru ca nu pot renunta la dulciuri in totalitate, am gasit si varianta de desert sarac in calorii, dar deosebit de gustos, pe care sa-l savurez cam de doua ori pe saptamana, fara resentimente, dupa un pranz light.

Cheesecake 300 de calorii, am numit eu bunatatea asta cu fructe de padure si branzica cremoasa.

Reteta mea are la baza urmatoarele ingrediente si este adaptata pentru 3 portii de cheesecake.

  • Biscuit digestivi (aici daca s-ar putea gasi niste biscuiti sub 400 calorii/ 100 gr)
  • Crema de branza cu 0,2%grasimi ( Lacteea are 70 calorii/ 100 gr)
  • Cubulete de unt- 3 cubulete
  • Mix de fructe congelate- 100 gr ( eu folosesc Fruit for Smoothies de la Crop’s)
  • Gelatina- 1 pliculet( Dr. Oetker)
  • Zaharina sau stevia.ingrediente cheesecake
  • preparare cheesecake

Recordul meu in ceea ce priveste timpul acordat gatitului este de maxim jumatate de ora, asa ca prepararea retetei mele de astazi nu putea sa depaseasca aceast timming.

Primul pas a fost sa prepar gelatina – plicul amestecat cu 150 ml de apa si 2 pastile de zaharina, l-am pus la incalzit timp de 1 minut si apoi am lasat compozitia sa se inchege.

Intre timp am zdrobit 120 de gr de biscuiti digestivi si am tapetat baza recipientelor folosite pentru cheesecake.

Crema de branza am amescat-o cu untul si mai apoi cu gelatina inchegata,  apoi am adaugat compozitia peste patul de biscuiti zdrobiti. Am continuat operatiunea aceasta de doua ori- un rand de biscuiti, unul de crema si la final am adaugat mixul de fructe de padure. Compozitia ar trebui lasata la frigider cateva ore pentru a-si atinge potentialul maxim in ceea ce priveste gustul si textura.

Sfatul meu: jucati-va cu recipientele si-ncercati sa adaptati acest cheesecake la diverse dimensiuni de vase. Personal nu sunt mare fana a retetelor banale, asezate in farfurii banale, asa ca imi place sa improvizez, mi se pare cu atat mai placut procesul de preparare.

Et voila…un desert usor si savurrros!

nfd

nfd

nfd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *