Team cooking

Atunci cand te afli singur in bucatarie, lucrurile sunt relativ simple: te focusezi, ai dexteritate, creezi, iti  folosesti la maxim simturile, ai un rezultat satisfacator ce iti bucura psihicul, dar si fizicul.

Ce se intampla insa atunci cand mai multi oameni, care nu fac parte din aceeasi familie,  ajung in bucatarie si sunt provocati sa gateasca o masa completa impreuna? Ei bine, cred ca atunci ajungem sa bifam nu doar partea delicioasa a problemei, ci si cea de organizare si de  dezvoltare a spiritului de echipa. Esti nevoit sa te integrezi in acel grup, sa comunici, sa iti dezvolti gandirea “out of the box”, iti pui in valoare calitatile de management proiect, management timp, esti provocat sa creezi si sa aduci rezultate intr-o perioada destul de scurta, inveti sa te amuzi de micile greseli, te relaxezi alaturi de grup, dezvolti spiritul profesional, care in acelasi timp se intrepatrunde cu o actiune familiala.

De experienta aceasta m-am bucurat si  eu saptamana trecuta, cand am organizat un teambuilding la Artisan Cooking, pentru compania la care lucrez. Sincera sa fiu, nici prin gand nu mi-ar fi trecut ca activitatea noastra ar inchega si mai mult echipa si ar face subiectul unor intamplari de povestit pe blog.

Toata experienta noastra ar fi fost cu totul alta daca nu am fi avut parte de indrumarea unui maestru intr-ale gatitului, si anume chef Daniel Wendorf, care s-a dovedit a fi si un potentator al relatiilor interumane. El ne-a provocat la o actiune dinamica, ce avea un obiectiv precis: sa mancam cu totii o masa sanatoasa, gatita in mai putin de 3 ore.

gatit pe echipe

chef Daniel Wendorf,

Meniul ales de noi a fost unul cu preponderenta asiatic, iar eu va voi recomanda pe cel mai light dintre preparate si anume Dim Sum cu Creveti.

Este vorba de acele galuste chinezesti, numai bune de servit ca si cina light.

Reteta este extrem de usoara, se prepara in 30 de minute( daca gatim pentru doua personane), iar pasii pentru realizarea sa sunt urmatoarii:

Din amidon si apa framantam un aluat pe care il intindem si formam cerculete de rotunde de 8-10 cm. Ne putem ajuta de o forma de prajituri pentru a crea toate cercurile la aceleasi dimensiuni.

Separat, crevetii cruzi se curata si se taie marunt, apoi se trec prin masina de tocat alaturi de cativa catei de usturoi si coriandru.

compozitie reteta

In mijlocul cerculetelor punem din amestecul obtinut. Ridicam marginile de aluat si le impachetam, ca si cum ar fi o cusatura in zig-zag. Le asezam in cosulete de bambus si le fierbem la aburi cam 10 minute. Pentru fierbere avem nevoie de recipiente speciale, care se aseaza deasupra unei oale cu apa incinsa.

Aceste galuste cu creveti se servesc cu sos de soia alaturi si sunt delicioase si sarace in calorii.

Andreea Dragan team cooking

Dim Sum cu creveti

Astept cu mare drag sa imi spuneti cum v-au iesit galustele si daca v-am convins sa mergeti la tem cooking.

PS: La Artisan Cooking puteti face tot felul de activitati legate de gatit: atat pentru adulti, cat si pentru copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *